شنبه، 21 تیر 1404
خبر امروز
خبر امروز
آخرین خبر/ با نگاهی اجمالی به ماده 3 اساسنامه کمیته ملی المپیک می توان به سادگی دریافت که کمیته ملی المپیک، مسئول اجرای منشور المپیک و نظارت بر قوانین بین المللی، حمایت از فدراسیون های کشور در همکاری با فدراسیونهای ورزشی بین المللی، گسترش ارتباطات بین المللی، پشتیبانی از دفاتر فدراسیون های بین المللی و حمایت از نمایندگان ایران در جهت کسب و حفظ کرسی های رسمی ورزشی بین المللی، انتخاب کشورهای نامزد برگزاری مسابقات بین المللی، و مشارکت در برنامه های کمیته بین المللی المپیک است.
همین کافی است تا باور کنیم کمیته ملی المپیک را باید پیشخوان و ویترین ورزش ایران در عرصههای بین المللی دانست و اصولاً مرجع و نقطه تماس کلیه ارتباطات بین المللی ورزش کشور از مسیر کمیته بین المللی المپیک می گذرد. به عبارت دیگر، کمیته ملی المپیک، کارگزار اصلی دیپلماسی ورزشی در هر کشوری می باشد.
با این مقدمه، جای تردید نمی ماند که رئیس کمیته ملی المپیک، دیگر مدیران عالیرتبه این کمیته و اعضای هیأت اجرایی ناگزیر هستند درک درستی از استانداردهای حرفه ای مذاکرات بین المللی داشته باشند و با آگاهی نسبت به پروتکل های تشریفات، هم زمینه تعامل مناسب تر با مقامات عالی ورزشی کشورهای دیگر را فراهم کنند، هم بعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در محافل بین المللی، شئونات کشور را حفظ کنند و موجب تحقیر خود یا تحقیر نمایندگان کشورهای دیگر نشوند، و بالاخره اینکه تسلط به زبان پروتکل های تشریفات، الفبای تعامل مؤثر و موفق برای پیشبرد همکاری های بین المللی و تقویت زمینه های کسب کرسی های بین المللی در نهادهای ورزشی دنیا خواهد بود.
متأسفانه عکس های منتشر شده از اکثر قریب به اتفاق نامزدهای انتخابات کمیته ملی المپیک در روز نخست، حاکی از آن است که کاندیداهای ریاست و عضویت در هیأت اجرایی، با اولیه ترین اصول و قواعد حرفه ای مربوط به شأن ریاست کمیته ملی المپیک بیگانه هستند و اگر مشاوران مناسب نداشته باشند و آموزش های لازم به آنها ارایه نگردد، باید منتظر روزهای ناکامی برای جایگاه کمیته ملی المپیک در سطح بین المللی بود.
قطعاً کلیه کاندیداها از این امر مطلع بوده اند که اصحاب رسانه در ساختمان کمیته ملی المپیک حضور دارند و تصاویر نامزدها در رسانه ها منتشر خواهد شد. حتماً همه نامزدها اطلاع داشته اند لحظه امضای فرم کاندیداتوری و همچنین مصاحبه مطبوعاتی آنها با اصحاب رسانه، فرصت هایی است که از چشم تیزبین خبرنگاران و عکاسان مخفی نخواهد ماند. علیرغم آنچه گفته شد و با وجود اینکه ویژگی بین المللی جایگاه ریاست کمیته ملی المپیک بسیار پررنگ بنظر می رسد، دیدیم که برخی نامزدها بدون لباس رسمی اداری، یعنی بدون کت در این موقعیت حاضر شده اند. عده ای دیگر با کت تک که رنگ متفاوت از شلوار آنها داشت، حاضر شده بودند. تعدادی از کاندیداها کت و شلوار با رنگ روشن را برای حضور در این نشست انتخاب کرده بودند که کاملاً مغایر با پروتکل این جلسات است. برخی نیز پیراهن طرحدار و با رنگ تیره را انتخاب کرده بودند که باز، خلاف استانداردهای پوشش در پروتکل تشریفات می باشد. عدم استفاده از قلم وزین شخصی و امضای فرم با خودکارهای پلاستیکی، استفاده از ساعت غیر رسمی و زاویه نگاه نامناسب با دوربین ها و حالات چهره غیرمتناسب با جایگاه یک نامزد انتخاباتی هم از جمله نکاتی است که در عکس های منتشر شده از کاندیداهای روز اول ثبت نام بچشم میآید. ضمن اینکه در این موقعیت ها باید در استفاده از نشان ها و نمادها احتیاط بخرج داد، چون عکسهای نامزدها در صفحه رسمی کمیته ملی المپیک بصورت نشسته گرفته شده اند، نمی توان درباره دیگر جنبه های پوشش افرادی که مدعی بدست گرفتن سکان عالی ترین نهاد ورزش کشور در عرصه بین المللی هستند، نظر داد.
اگر هنوز عده ای تصور می کنند این قبیل مسایل، تجمل گرایی بیش نیست و خلاف موازین عقیدتی ماست، لازم می دانم از یک طرف، توجه مخاطبین را به اهمیت موضوع رعایت پروتکل تشریفات در ملاقات های رسمی و پیامدهای جدی ای که عدم رعایت این موارد در برخی موقعیت ها بدنبال داشته، جلب نمایم و از طرف دیگر، یادآوری کنم که دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران نیز همچنان در طول پنج دهه که از انقلاب اسلامی میگذرد، با رعایت اصول بنیادین اعتقادات اسلامی، مسیر تعامل با دنیا، شرکت در اجلاسیه های بین المللی و گفتگو با نمایندگان سایر کشورها را از مجرای رعایت همین قواعد تشریفات پیگیری نموده است.
امیرساعد وکیل- عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
https://akharinkhabar.ir/sport/9213611
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند.