شنبه، 21 تیر 1404
خبر امروز
خبر امروز
آخرین خبر/ آقای رضا جاودانی یکی از اعضای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال است که دوشنبه 27 تیر 1401 میهمان برنامه «سلام صبح بخیر» بود و در پاسخ به یکی از سئوالات، اظهار کرد: مطابق ماده 55 آییننامه انضباطی فدراسیون فوتبال، بدرفتاری سرمربی پرسپولیس با داور دربی، آقای سید مهدی سیدعلی میتوانست به محرومیت ششماهه یحیی گلمحمدی منتهی شود و بعضی از اعضای کمیته انضباطی خواهان اعمال این مجازات بودند ولی رئیس کمیته انضباطی، آقای حسنزاده و اینجانب مخالفت کردیم. دلیل هم این بود که وضعیت فوتبال خیلی خراب است و محرومیت خوب نیست، هیچکس هم رعایت نمیکند، و ما مجبوریم!
اظهارات این عضو محترم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال از جهات مختلف، ناقض مقررات است و به برخی از جنبههای تأسفبار آن باید دقت کرد:
1- بموجب ماده 21 مقررات انضباطی فدراسیون فوتبال، اولاً هیچ کس جز اصحاب پرونده حق حضور در جلسه رسیدگی را ندارند، ثانیاً اصحاب رسانه نباید در جلسه رسیدگی باشند، ثالثاً مذاکرات اعضا برای اتخاذ تصمیم بدون حضور اصحاب دعوا، رسانه و پشت درهای بسته باید انجام شود، رابعاً هیچ کس حق افشای مذاکرات و صورتجلسات دادرسی و غیره را ندارد، و خامساً اعضای رکن قضایی باید بعه وصف محرمانگی و بی طرفی توجه کامل داشته و بعد از صدور رأی و در صورت نیاز به پاسخگویی یا تفسیر رأی، «ترجیحاً» از طریق سایت رسمی فدراسیون اقدام کنند. همه این موارد، نشان می دهد مثل روز روشن است که این عضو محترم کمیته انضباطی، نه به ضرورت رعایت اصل محرمانگی روند رسیدگی و صدور رأی در کمیته انضباطی پایبند بوده است، نه تعهد خود را مطابق بند دوازدهم ماده 21 رعایت کرده است و ملزم و مجاز به افشای شور و مذاکرات بین اعضای کمیته انضباطی در مورد صدور رأی بوده است چون نه نیازی به تفسیر رأی وجود داشته و نه این اقدام از طریق سایت فدراسیون انجام شده است.
2- عضو کمیته انضباطی در جریان مصاحبه خود، بدون اینکه به کلیات بسنده کند، صراحتاً از یک طرف، نام سرمربی پرسپولیس و داور دربی را بعنوان طرف های پرونده ذکر می کند و از طرف دیگر، بی پرده به نام خود و رئیس کمیته انضباطی بعنوان افرادی که موافق اعمال مجازات انضباطی سبک تر نسبت به آقای یحیی گل محمدی بوده اند، اشاره می کند. این رفتار غیرحرفه ای و ناشیانه، شائبه انگیزه های فردی نامعلومی را از دلایل طرح این مطالب در رسانه ملی ایجاد می کند و با توجه به فضای حساس هواداری و نسبتاً دوقطبی حاکم بر فوتبال ایران، با توجه به انتقاداتی که از عملکرد این کمیته، از سوی سرخابی ها مطرح شده است، نگرانی هایی را درباره فقدان بی طرفی برخی اعضای کمیته انضباطی در افکار عمومی هواداران شکل می دهد. توجه داشته باشید که اعضای کمیته انضباطی هم مطابق ماده 74 مقررات انضباطی باید از هرگونه موقعیتی که امانتداری و وفاداری به فدراسیون را مخدوش کند و موجب تعارض منافع شود، پرهیز کنند.
3- بر اساس بند اول ماده 7 مقررات انضباطی فدراسیون فوتبال، کمیته انضباطی باید در رسیدگی به پرونده ها کاملاً استقلال داشته باشد و هیچگونه توصیه یا دستوری از هیچ شخص حقیقی یا حقوقی را نپذیرد. استقلال، بعنوان بنیادی ترین عنصر وجودی هر یک از ارکان قضایی فدراسیون و عدم توصیه پذیری از هر شخص ثالث در هر مقامی که باشد، حاکی از این واقعیت است که حتی دستور یک مقام عالی نباید در صدور رأی کمیته انضباطی تأثیری بگذارد، چه برسد یک عضو کمیته انضباطی، عدم اجرای آیین نامه انضباطی را به استناد جو ناشی از بیاعتنایی بازیکنان، مربیان و مقامات ورزشی نسبت به مقررات، فشارهای هواداران و هر عامل دیگری توجیه کند.
4-بند سوم ماده 7 مقررات انضباطی تصریح می کند اعضای کمیته انضباطی در رفتار، رسیدگی ها و اجرای تصمیمات، متعهد به رعایت «دقیق» اساسنامه فدراسیون فوتبال، سایر مقررات و آیین نامه ها و دستورالعمل های فیفا و ای.اف.سی هستند. برای اینکه بفهمیم منظور از اجرای دقیق مقررات چیست، ماده 5 مقررات انضباطی اعلام می کند باید در اجرا و تفسیر مقررات، به اساسنامه، آیین نامه ها، آراء، بخشنامه ها و سایر مقررات فدراسیون فوتبال ایران، فیفا و ای.اف.سی رجوع کرد و در صورت سکوت مقررات فوتبالی، به قوانین موضوعه ایران استناد کرد. بنابراین همان طور که مشاهده می شود، مجازات های انضباطی قرار نیست بر اساس اوضاع و احوال، مصلحت اندیشی یا هر ملاحظه دیگری خارج از مقررات حاکم تعیین و اجرا شوند مگر عوامل مخففه مندرج در ماده 22 مقررات انضباطی قابل اعمال باشد که ای کاش اگر چنین بود، به احترام قانون مداری، این عضو کمیته انضباطی در این چارچوب و مستند به این ماده اظهار نظر می کردند. در حالی که آقای جاودانی، قطب نمای کمیته انضباطی را در انجام وظایف این رکن قضایی، چیزی غیر از خود مقررات میداند.
5-بر اساس ماده 9 مقررات انضباطی، کمیته انضباطی مرکب از 7 عضو است و میهمان برنامه سلام صبح بخیر، صراحتاً فقط دیدگاه خود و رئیس کمیته را مخالف اجرای ماده 55 مقررات انضباطی بیان می کند. حال معلوم نیست چون تصمیمات باید با اکثریت اتخاذ شوند، دو عضو دیگری که مخالف اجرای ماده 55 بوده اند چه کسانی بوده اند و چرا در این مصاحبه به نام آنها اشاره نشده است؟ و باز جای تردید مطرح می شود که آیا نظر رئیس محترم و این عضو کمیته انضباطی به اندازه ای در کمیته نفوذ دارد که عملاً دیدگاه این دو عضو می تواند تصمیمات اکثریت اعضای کمیته را تحت الشعاع خود قرار دهد؟
6-تأکید بر این نکته خالی از لطف نیست که این عضو محترم کمیته انضباطی اظهار کرده است چون وضع فوتبال خوب نیست و کسی رعایت نمی کند، مجبوریم ما هم چنین عمل کنیم! باز معلوم نیست ایشان از چه اجباری سخن می گویند و باید به ایشان یادآوری کنم مواد 65 و 66 مقررات انضباطی تصریح می کند هر گونه تهدید، اجبار یا اکراه که اعضای کمیته انضباطی را تحت فشار قرار دهد تا اقدام به عمل یا اتخاذ تصمیمی نمایند یا مانع از آن شود که وظایف خود را آزادانه ایفا کنند موجب مجازات انضباطی است.
با صدای بلند باید بگویم غرض از این یادداشت، الزاماً ترغیب کمیته انضباطی به اعمال مجازات های سنگین یا سبک انضباطی علیه بازیکنان، مربیان یا مدیران تیم ها از جمله قرمز و آبی های پایتخت نیست، بلکه هدف این است که اعضای ارکان قضایی فدراسیون هم به حساسیت مأموریت خود بیشتر توجه نشان دهند و متعهد واقعی به تکالیف خود باشند، هم از پایبندی به مقررات و احترام به قانون مداری کوتاهی نکنند که قطعاً اتخاذ رأی بطور دقیق و اجرای تصمیمات بطور قاطع با رعایت حقوق هر یک از طرفین پرونده ها، می تواند به انتظام بخشیدن بهتر فوتبال ایران و پیشگیری از آسیب های غیرقابل جبران سوء رفتار بازیکنان و مربیان در میدان های بین المللی کمک شایانی کند.
امیرساعد وکیل؛ معاونت حقوقی جمعیت حامیان هواداران فوتبال
https://akharinkhabar.ir/sport/9202787
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند.