شنبه، 21 تیر 1404

خبر امروز

خبر امروز

سرپرست فدراسیون فوتبال، صلاحیت عزل رئیس هیأت خوزستان را ندارد/ کمیته اخلاق فوراً دست به کار شود

اساسنامه فدراسیون فوتبال تصریح می‌کند عزل یک عضو مجمع تا هنگام برگزاری مجمع عمومی بعدی در حیطه اختیارات هیأت رئیسه فوتبال است و سرپرست فدراسیون، صلاحیت عزل رئیس هیأت استان خوزستان را ندارد.

خبرگزاری میزان – در خبرها آمده است که با توجه به اتمام دوره ۴ ساله ریاست عبدالکاظم طالقانی در هیأت فوتبال خوزستان و در پیش بودن انتخابات آینده هیأت فوتبال، بنا به پیشنهاد مدیرکل ورزش خوزستان و موافقت سرپرست فدراسیون فوتبال، طی حکمی سرپرست جدید هیأت فوتبال این استان منصوب شده و قرار است نیمه دوم شهریور ماه انتخابات ریاست هیأت فوتبال خوزستان برگزار شود.

متأسفانه اقدام صورت گرفته بر خلاف موازین حقوقی است که به آن خواهم پرداخت، اما از آن مهمتر این است که جای تردید جدی است که وقتی حدود ۲۰ روز به انتخابات فدراسیون فوتبال مانده است آیا اگر سرپرست محترم فدراسیون فوتبال که خود یکی از نامزدهای انتخابات ریاست این فدراسیون است، اقدام به حذف یکی از چهره‌های شاخص مجمع عمومی فوتبال کند که سابقه عضویت در هیأت رئیسه یکی از کاندیداهای انتخابات را دارد و از نفوذ و مقبولیت قابل توجهی نزد سایر اعضای مجمع نیز برخوردار است، چنین تصمیمی را نمی‌توان دارای ابعاد آشکاری تلقی کرد که منافع شخصی این سرپرست فدراسیون و همین نامزد انتخابات را در بردارد؟

جواب خیلی روشن است؛ بند نهم ماده ۵ آیین نامه اخلاق کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام می‌کند تضاد منافع به معنی هر وضعیتی است که در آن یک فرد در موقعیتی قرار می‌گیرد که بتواند منافع شخصی خود را با اقدامات و تصمیماتی که در چارچوب صلاحیت رسمی خود اتخاذ می‌کند، پیش ببرد. تصریح شده که هیچ یک از مقامات نباید برای بهره بردن شخصی غیرموجه از موقعیتش استفاده کند و ضمانت اجرای آن، مجازات‌های انضباطی است. ماده ۱۹ مقررات اخلاق فیفا هم تأکید دارد که هیچ یک از مقامات نباید نه در تهیه مقدمات تصمیم گیری و نه در مشارکت در تصمیم گیری نقشی داشته باشد اگر مقام مزبور در موقعیتی باشد که خطر تعارض منافع، ممکن باشد عملکرد او را تحت الشعاع قرار دهد.

بنابراین لازم است کمیته اخلاق فدراسیون و همچنین کمیته‌های انتخاباتی بمنظور جلوگیری از بی اعتبار شدن روند اجرای انتخابات نسبت به این موضوع به سرعت وارد عمل شوند و یا نسبت به بازگشت تصمیم سرپرست فدراسیون یا برخورد قانونی با اقدام شائبه برانگیز ایشان، سلامت انتخابات را تضمین کنند.

در خلاف قانون بودن این اقدام سرپرست فدراسیون فوتبال مبنی بر عزل طالقانی، همین بس که بر اساس بند نهم ماده ۲۴ اساسنامه هیأت‌های فوتبال کشور چنانچه بعد از پایان دوره ۴ ساله، انتخابات بنا به هر دلیلی به تعویق افتد رئیس هیأت می‌تواند تا برگزاری مجمع انتخابات به کار خود ادامه دهد. بنابراین طبق اساسنامه، اختیاری برای سرپرست فدراسیون و مدیرکل ورزش و جوانان استان نسبت به عزل رئیس هیأت جز در موارد استعفا، از کار افتادگی، غیبت غیرموجه بیش از ۲ ماه و یا احراز تخلف مستند و استیضاح رئیس هیأت فوتبال استان بموجب بندهای دهم تا چهاردهم ماده ۲۵ اساسنامه هیأت‌ها پیش‌بینی نشده است.

علاوه بر این با توجه به اینکه رؤسای هیأت‌ها بعنوان اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال هستند بند ۱۴ ماده ۳۶ اساسنامه فدراسیون فوتبال تصریح می‌کند که عزل یک عضو مجمع تا هنگام برگزاری مجمع عمومی بعدی در حیطه اختیارات هیأت رئیسه فوتبال است و لذا از یک طرف، سرپرست فدراسیون، صلاحیت عزل رئیس هیأت فوتبال استان خوزستان را ندارد و از طرف دیگر اگر اسباب عزل رئیس هیأت مطابق ماده ۲۴ اساسنامه هیأت‌های فوتبال تحقق پیدا کرده باشد، جز با مصوبه هیأت رئیسه امکان عزل عضو مجمع نیست.

امیرساعد وکیل، وکیل بین‌المللی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند.

مطالب مرتبط
مشاوره تلفنی مشاوره در واتساپ
2025 - تمامی حقوق این سایت مربوط موسسه حقوقی بین‌المللی هزاره صلح می باشد